|
Gezond op reis...
Hygiëne en voeding
Het leidingwater dat door de autochtone bevolking gedronken wordt, is niet altijd geschikt voor de reiziger. Matig risico : Zuid-Afrika, de eilanden van de Caraïben en van de Stille Oceaan, Zuid-Korea, noordelijk deel van het Middellandse Zeegebied, Israël, Japan. Hoog risico : zuidelijk deel van het Middellandse Zeegebied, ontwikkelingslanden in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.
- Gebruik dranken uit (ongeopende) flesjes.
- Indien niet mogelijk : troebel water eerst filteren (bv. met koffiefilter); het water koken (enkele minuten) of desinfecteren met chloortabletten of druppels (te verkrijgen bij uw apotheker).
- Kies liefst dranken op basis van gekookt water (thee, koffie).
- Vermijd ijsblokjes.
- Poets de tanden met mineraalwater of gekookt water.
Vermijd :
- rauwe groenten, sla;
- niet-gepasteuriseerde melk, roomijs;
- rauwe of onvoldoende gekookte vis, schaaldieren en schelpdieren;
- rauw of onvoldoende gebakken vlees;
- fruit dat u niet zelf geschild hebt.
Deze maatregelen dragen bij tot de bescherming tegen diarree, cholera, buiktyfus en paratyfus, hepatitis A, poliomyelitis en een aantal worminfecties.
|